dimarts, 15 de desembre del 2009

Coriositats:Sobre l'escalfament global


L'Escalfament Global és l'augment de les temperatures de la terra producte de l'alta concentració de diòxid de carboni (C02) i altres anomenats gasos d'hivernacle en l'atmosfera com a resultat de la combustió de combustibles fòssils com carbó, petroli i gas.


Un portaveu del British Antarctic Survey (Recerca Antàrtica Britànica) va dir en una conferència promoguda, per la Met Office a Exeter, al febrer que el massiu bloc de gel Oest Antàrtic pot estar en perill de desintegració, elevant el nivell de l'oceà en 4/9 metres, si desapareix completament. En la conferència es va dir que com les temperatures pugen 3 ° C per sobre els nivells preindustrials en els propers 70 anys, l'amenaça que tenim es multiplica ràpidament.

Basat en l'actual producció de gasos hivernacle i en les projeccions d'emissió en el futur immediat, aquesta mida d'augment ara és inevitable. Fins i tot si els gasos contaminants fossin reduïts ara en el 60% necessari perquè sigui sostenible, probablement prendria 70 anys, possiblement més, abans que una reducció de les temperatures mitjana fora vista.


La temperatura superficial global mitjana està actualment en 0,7 ° C sobre el nivell abans que comencés la revolució industrial a 1750. Està previst que pugi 1 ° C sobre el nivell pre industrial en els pròxims 25 anys, cosa que provocarà problemes d'escassetat d'aigua i la disminució de la producció de menjar en els països pobres.

A mitjans del segle XX, els efectes de l'escalfament seran més pronunciats quan la temperatura de la terra pugi 2 ° C sobre el nivell de 1750. En aquells dies hi haurà pèrdues substancials del gel de l'oceà àrtic i les regions de la mediterrània seran colpejades per més incendis forestals i plagues d'insectes. Plantes i espècies animals també estan amenaçades d'extinció.


Això serà particularment seriós si, com està predit, els boscos d'arbres de fulla ampla de la Xina són afectats, ja que els boscos d'aquest tipus absorbeixen C02 i d'aquesta manera redueixen els efectes de l'escalfament global. També, és possible que l'increment de 2 ° C pugui succeir abans de 2050 perquè la concentració de C02 a l'atmosfera que eventualment provocarà l'augment a aquesta temperatura serà assolit només en 10 anys a partir d'ara, o possiblement abans. Les prediccions sobre que tan ràpid pujaran les temperatures després d'això són incertes.


Es patiran conseqüències molt més serioses quan s'arribi a l'increment de 3 ° C, probablement una mica abans de 2070. Podria passar un dany irreversible en els boscos plujosos de l'Amazones, arribant fins a la seva col lapse, llavors hi haurà un ràpid augment de les poblacions exposades a la fam. Sobre 5/5 bilions de persones estaran vivint en regions amb grans pèrdues en la producció de grans.


Si les temperatures continuen pujant després de 2.070, hi haurà perill que succeeixin esdeveniments catastròfics, com ara la fosa complet del gel polar. Això portaria a immensos augments dels nivells de l'oceà o la desaparició del corrent del Golf, Paradoxalment causant una nova edat de gel al nord-oest d'Europa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada